Monday, October 31, 2011

Lundbeck, naturens gang og PMDS

NOW WTF sker der lige der???

Hvad skal det nu til for?? Hvornår er det blevet en sygdom at have det røde og hvornår er det blevet en SYGDOM at have lidt PMS?? Ja, jeg ved godt at PMS står for Præ Menstruelt Syndrom og at det LYDER som en sygdom, men seriøst?? Fordi det gør ondt, så er det en sygdom nu?? Ja, jeg er også godt klar over og enig i, at det kan gøre voldsomt og ubegribeligt og nærmest ubeskriveligt ondt, når man har sin menstruation, men det gør det bare IKKE til en sygdom, det kan simpelthen ikke lade sig gøre!

EMA, de europæiske lægemiddelmyndigheder, har netop godkendt PMDS, Præ Menstruelt Dysforisk Syndrom, som en sygdom.

I virkeligheden er der ikke den store forskel på PMS og PMDS andet end, at ifølge mænd bliver konerne/kæresterne med "diagnosen" PMDS lidt mere umedgørlige iform af humørsvingninger og aggressivitet end konerne/kæresterne med PMS.

Aggressivitet, jovist har man hørt om enkelte, yderst sjældne tilfælde, hvor det er endt uheldigt for manden, men mon ikke der har været en anden grund end kun lige en menstruationskrampe? Kunne humørsvingningerne og irritabiliteten have noget at gøre med smerten i hendes underliv og spændingen i hendes bryster? En spænding, som kan gøre dem aldeles uimodtagelige for berøring i den uge, hvor ægget løsriver sig og laver et ÅBENT SÅR, ja et ÅBENT SÅR indvendigt i kroppen på hende...kunne det tænkes at det kunne fremkalde en vis irritation, når en kvinde ofte - lidt for ofte - må bede sin mand/kæreste om at holde nallerne for sigselv?

Nå, men nu er det så at Lundbeck har lavet en fin lille pille mod PMDS, antidepressivet Premalex. Den har de fået godkendt af EMA til salg og brug af kvinder i den fødedygtige alder, i Sverige. Gad vide hvem der har fået den "brilliante" idé overhovedet at lave pillen og gad vide om dem, der har godkendt den er overvejende mænd eller kvinder? Ja, jeg ved godt hvad mit gæt er.. Oh goodness... Det er meget bekvemt at stikke konen en pille og håbe på ro, det er det da, men er det også bekvemt at direktøren har en "depressiv kone" fordi hun har menstruation en gang om måneden?

Hvordan mon mænd ville have det, hvis de skulle rende rundt med et ÅBENT BLØDENDE sår inde i dilleren i en uge og prøve, at få en hverdag med job, børn etc til at fungere, samtidig med at konen mere eller mindre konstant ville have lyst til at kramme lidt ekstra tæt? One may wonder....

Der findes et utal at smertestillende piller på markedet allerede, brug DEM! De har virket fint indtil videre og hvis ikke, er der muligvis noget andet galt. Jeg er ikke læge, men må jeg istedet forslå daglige knibeøvelser og en tur i fitnesscentret eller anden form for motion i ny og næ - og nej, "i ny og næ" betyder ikke 3 gange om året, men nærmere 2-3-4 gange om ugen.

Nu ved jeg godt at der sidder nogen derude, som sikkert bliver hamrende arrige og uenige med mig, det skal de så have lov til, i Danmark lever vi heldigvis i et frit land. Man kan jo bare undre sig lidt over hvorfor Lundbeck ikke har prøvet at få det godkendt i Danmark. Jo, det er nok fordi de godt ved at det ikke bliver til noget. I 80'erne prøvede de også med den påstand at 80% af alle kvinder havde PMDS og virkelig kunne blive "raske" af deres lille påhit. Den gik ikke. Denne gang har de været lidt mere forsigtige og sat tallet til 5%. Det virker også som et mere troværdigt tal, det må man give dem, men at gå fra 80% til 5% på 25 år er måske ikke helt troværdigt...?

Nej, Lundbeck behold I bare jeres hormonforstyrrende smertestillende antidepressiv på laboratoriet, hvor den hører til i AL EVIGHED og lad kvinder bløde som de har gjort og vil gøre i AL EVIGHED - irritation og smerter eller ej.

0 kommentarer:

Del...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites