Friday, March 12, 2010

Kaffe er SUNDT!!

Som lovet er her grunden til at kaffe - i begrænsede mængder, vel at mærke! - er sundt for dig :) Og hvis du er en af dem som drikker din kaffe med mælk, så kan også det anbefales. Men husk at det skal være skummet, mini- eller letmælk. Kaffen kan faktisk hjælpe med til at forhindre type 2 diabetes! SÅDAN! Det er da noget af en dejlig nyhed sådan lige fra morgenstunden :D

Ifølge undersøgelserne er 3-4 kopper kaffe om dagen med til at nedsætte risikoen med hele 25%! Og det gælder endda også for koffeinfri kaffe, hvis man drikker det. Men det er ikke et rent mirakelmiddel for hvis du allerede har diabetes, så kan det faktisk skade med kaffe, så drik hellere noget andet.






Men der er jo masser af andre gode ting for helbreddet og nogle af dem jeg fandt frem til var bl.a. chili, appelsiner, kirsebær, olivenolie, rødvin og så selvfølgelig fisk ;)









Chili hjælper blandt andet med til at kontrollere blodsukkeret, så for dem der har lidt problemer med det overvej mad med lidt chili engang imellem :)








 
Så nåede vi til appelsinerne, olivenolien og rødvinen. De er bare rigtig skønne for rigtig mange ting! Man skal jo selvfølgelig ikke gå hen og begynde at spise op til flere appelsiner om dagen, for de er fyldt med frugtsukker og sukker feder altså, ligemeget hvor det kommer fra! Der findes bare ikke noget SUNDT sukker! Men appelsinerne er samtidig med til at holde lidt styr på kolesterolen, blodtrykket og blodkarrene. Nice! :)




Olivenolien skal IKKE bruges til friturestegning for så går det sunde helt af, så en lille smule på salaten eller på de kogte grøntsager er helt ideelt til at hjælpe med til det med kolesterolen. :)









Kirsebærene og laksen er generelt gode for helbreddet og især gode for hjertet. Kirsebærene er bl.a. gode for blodkarrene ligesom appelsinerne.










Laksen! Laks er med til at sænke triglyceriderne i blodet, hvilke kan forårsage dårligt hjerte, men da laks også er fyldt med Omega3, som - hvis du spørger mig - er rigtig VIGTIG at få, er den fede fisk faktisk samtidig med til at forhindre hjertestop!

Der findes endnu flere rigtig sunde fødevarer og du kan læse mere om dem her. Det står dog på engelsk, men Google translater er faktisk okay hvis man bare copy/paste'r teksten ind i feltet. Klik her for at komme til Google translater.

Del...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites